Заради увеличения брой поставени под карантина и заразени медици  в

...
Заради увеличения брой поставени под карантина и заразени медици  в
Коментари Харесай

Спира плановият прием в МБАЛ Шумен |

Заради нараствания брой сложени под карантина и инфектирани медици  в МБАЛ Шумен стопира плановият банкет. Решението беше взето на съвещание на Областния спешен щаб, съобщи Българска телеграфна агенция.

Други решения на щаба са свързани с възстановяване и усилване на контрола на въведените противоепидемични ограничения, на предписаната наложителна карантина на контактни лица и сложени в изолираност заболели, освен от страна на РЗИ и ОД на Министерство на вътрешните работи в Шумен, само че и от кметовете на общини в региона. Решенията на Областния спешен щаб ще са в действие от 27 януари до 7 февруари. 

Преустановената планова активност в МБАЛ - Шумен няма да важи за диагностицирането и лекуването на пациенти с онкологични болести, за действия по асистирана репродукция и раждания, дълготрайно лекуване и психиатрична помощ.

През миналото денонощие в региона са доказани рекордните 209 нови случаи на COVID-19 . Това е най-големият брой новодиагностицирани с вируса от началото на пандемията в района, заяви на брифинга шефът на Регионалната здравна ревизия доктор Пепа Калоянова.

Четиридесет и пет деца и младежи до 18 години (20%) са измежду инфектираните. Активните случаи в района са 1218, от които 108 са на болнично лекуване, а под карантина са 1856.

Шуменска област продължава да изостава в имунизационния развой. Вчера са сложени единствено 107 дози ваксини против COVID-19. Спад в приложените ваксини се следи и на седмична база.

От 17 до 23 януари са сложени 2068 ваксини, а миналата седмица - 3545 броя. Със приключен имунизационен курс са 38 923 поданици на региона, или 22,60 % от популацията в Шуменско, добави Калоянова.

В община Шумен под карантина са 622 възпитаници, а в община Велики Преслав - 89. Общо 18 паралелки в двете общини са карантинирани, заяви началникът на Регионалното ръководство на образованието Светлана Милева.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР